C'est la folie des macarons, vous l'aurez remarquée, dans les magazines, les blogs... je trouve que la madeleine est oubliée! Je profite donc de cet article pour redorer son image et en prime la recette!
Macarons are everywhere, have you noticed? magazines, blogs...I think that the madeleine is forgotten and underestimated. So, as I sold these vintage molds and offered the madeleine recipe I thought I could post it here too!
French madeleines recipe (makes 36 little cakes)
Grated rinds of 2 lemons
200g / 8 oz melted butter
4 eggs
200g / 8 oz caster sugar
200 g / 8 oz plain flour
In a large bowl, mix the eggs with the sugar and beat well until the mixture becomes fluffy and white. Add the grated rinds, the flour and the melted butter.
Leave it at rest in the fridge for 1 hour.
Grease the madeleines molds. Spoon the mixture in each mold without filling them fully. Bake in the warm oven (190°C / gas 5 / 375°F) for 10 - 12 minutes. Leave in the tin for 2 minutes then turn out on to a wire rack to cool
Bon appétit!
Recette des madeleines
Zest de deux citrons
200g de beurre (fondu)
4 oeufs
200g de sucre en poudre
200g de farine
Dans un bol, mélanger les oeufs et le sucre. Battre vigoureusement jusqu'à obtenir un mélange mousseux et blanc. Ajouter les zest de citron, la farine et le beurre fondu.
Laisser reposer 1 heure au réfrigérateur.
Beurrer les moules à madeleines, les remplir de pâte aux 3/4. Cuire à four chaud (190°C) pendant 10-12 minutes. Après quelques instants, les démouler sur une grille pour les laisser refroidir.
my daughter love madeleine Lucie, so I stuck with it! not sure about macaroon tho...look too pretty to eat LOL:))
RépondreSupprimerBon appetit!
RépondreSupprimersuperbes !!!
RépondreSupprimersi si je fais toujours des madeleines (et pas des macarons) elles sont toujours très bonnes par contre, je n'ai jamais réussi à avoir la bosse quelque soit la recette, le temps de repos au frigo, la chaleur du four etc... tu donnes des cours de bosses ?! ;)
Oooh, I've always wanted to make these! Have to find a mold first, they're completely gorgeous in their own right. Thanks for sharing the recipe, your Madeleines look yum.
RépondreSupprimerjummy looks good!! need to try them out this weekend.... tahnsk for sharing!!
RépondreSupprimerTo be honnest ... Madeleines steal my heart, not the fancy macarons.
RépondreSupprimerThanks for the recipe !
Oh I adore madeleines! It is so difficult to find the pans for them around here though. I've been hunting both new and vintage but they are either very expensive or unavailable.
RépondreSupprimerI hope you enjoy them :)